Bu Blogda Ara

23 Eylül 2014 Salı

Jeremy ve Barış'ın yoğun istekleri üzerine yapılan marshmallow kremalı Cupcake




Sizlerde benim gibi hafta sonunu mutfakta geçirmekten hoşlananlardan mısınız ?  Mutfak benim tüm duygularımı ifade etme fırsatı bulduğum ve evin içinde en çok vakit geçirdiğim bölüm . Bazen kitap okurken bazen hobilerimle uğraşırken çoğu zamanda yeni tarifler derken buluyorum kendimi mutfakta .
Konuk öğrencimiz Jeremy ve oğlum Barış kafa kafaya verip bu hafta sonunun projesini açıkladılar . Eeeee bana da yapmak kaldı .
Aslına bakarsanız çok zahmetli gibi görünen ancak yapması bir o kadar eğlenceli sonucu ise midelere şenlik bir tarif bu :)
Öncelikle malzeme listesini sıralayayım ;
Ekşi Krema için ( cupcake içinde kullanacağız ) ;
100 gr yoğurt ( dolu dolu 2 çorba kaşığı kadar )
100 ml krema
1 tatlı kaşığı limon suyu
Cupcake için :
140 gr un
100 tereyağ , oda sıcaklığında yumuşamış olacak
170 gr şeker
2 yumurta , oda sıcaklığında ve XL boyutunda olmalı
ekşi krema ( yukarıda tarifi verilen ölçülerde yapılan ekşi kremanın   tamamı )
3 çorba kaşığı kakao
1 çimdik tuz
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Marshmallow kreması için :
1. tarif malzemeleri : 
3 yumurta beyazı
1 su bardağı pudra şekeri
1 pk vanilya
1/4 çay kaşığı kadar krem tartar ( aktarlardan bulabilirsiniz . yumurta aklarına kıvam kazandırmak için kullanılır . ) yada 1 çay kaşığı limon suyu
2. tarif malzemeleri : 
1 su bardağı süt
1 paket toz krem şanti
1 çorba kaşığı toz jelatin
Çikolata kaplaması için :
100 gr bitter çikolata
Her şeyden önce ekşi kremayı hazırlamakla ise başlamak lazım . Çünkü ekşi krema 1 saat kadar bekledikten sonra kullanıma hazır oluyor . Ekşi kremayı hazırlamak için malzeme listesinde yer alan tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırıyoruz ve oda sıcaklığında 1 saat bekletiyoruz . ve ekşi kremamız kullanıma hazır ...
cupcake hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağını mikser ile krema kıvamı alana kadar çırpıp üzerine şekeri ekliyoruz . şeker ve tereyağı bir güzel karışınca teker teker yumurtaları kırıp karıştırmaya devam ediyoruz . Hazırlamış olduğumuz ekşi mayanın tamamını tamda bu sırada karıştırdığımız malzemelerin içine katıyoruz .
Diğer taraftan kuru malzemelerin tamamını bir kapta karıştırıp ,ıslak ve kuru malzemeleri spatula yardımı ile iyice karıştırıyoruz . ve hamuru hazır. muffin kalıplarının yarısına kadar hamurdan koyup önceden ısıtılmış fırında  180 derecede 25- 30 dakika pişiriyoruz . Fırın turba ayarında çalışmayacak


Cupcake pişerken marshmallow kremasının hazırlanması ve dolapta biraz dinlenmesi gerekli :) malzeme listesinde yer alan 2 tariften birini seçmek ve hazırlığa başlamak lazım . 1. tarif için ; kaynamakta olan içi su ile dolu bir tencerenin üzerine büyük bir kase oturtun . Burada önemli nokta kasenin tabanı kaynayan suya değmeyecek . Kasenin içine yumurta beyazlarını ,pudra şekerini ve limon yada krem tartarı gerekli ölçülerde koyup mikser ile 15 dakika çırpın .beyazlaşan ve katılaşmaya başlayan karışımı ocaktan alarak 2-3 dakika çırpın . 2. tarif için  ; toz jelatinin yarım su bardağı sıcak su içinde eritin ve soğumaya bırakın . Diğer taraftan toz krem şanti ile sütü iyice çırpın ve en son soğuyan jelatini karşıma ekleyerek 5 dk daha çırpın .
soğuyan cupcakelerin üzerine hazırlamış olduğunuz marshmallow kremasını sıkma torbası yardımı ile sıkın .



 Üzerine ise benmari usulü ile erittiğiniz  çikolata ile kaplayın .




şimdiden afiyet olsun :)



Hiç yorum yok: