Bu Blogda Ara

30 Ekim 2014 Perşembe

Muzlu Ekmek









Jeremy YFU da yapılacak toplantı için ülkesine ait bir şeyler yapıp yapamayacağımızı sorduğunda işin açıkçası sonucun bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim .

Aslına bakarsanız biraz kek gibi olsa da Amerika'da buna ekmek diyorlarmış .

İşte Malzemeler ;

115 gr oda sıcaklığında tereyağı
200 gr şeker
50 gr hindistan cevizi rendesi
2 büyük yumurta
10 gr vanilya
235 gr un
6 gr kabartma tozu
3 gr karbonat
2 gr tuz
500 gr muz
toz tarçın

Öncelikle tereyağı ve şeker mikser yardımı ile krema kıvamına gelene kadar iyice çırpıyoruz . Diğer tarafta tüm kuru malzemeleri bir kapta iyice karıştırıyoruz. Krema kıvamına gelen tereyağı ve şekerin içine yumurtaları kırıp çırpmaya devam ediyoruz. Bir kapta çatal yardımı ile muzları iyice eziyoruz ve mikser ile çırptığımız karışıma katıyoruz . Islak malzemeler ile kuru malzemeleri de karıştırıp akışkan kıvamda bir hamur elde ediyoruz .


Yağladığımız baton kek kalıbına hazırladığımız karışımı ekleyip , önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 55-60 dakika pişiriyoruz .


Fırından gelen nefis kokular eşliğinde pişen ekmeğimizi ilk sıcaklığı geçtikten sonra kek kalıbından çıkarıp servis ediyoruz .

Afiyet Olsun :)

2 yorum:

nily21 dedi ki...

çok güzel görünüyor, ilk fırsatta denemek isterim :)

hayatin tonları dedi ki...

Umarım dener ve seversiniz , şimdiden afiyet olsun :)