Bu Blogda Ara

23 Ekim 2014 Perşembe

Susamli Simit




Bizim evde simit denilince akan sular durur nedense . Bağımlılık derecesindedir simit aşkı .Bu tarif bizim evimizde sıkça pişen ve yerken yüzlerde mutluluk yaratan bir tarif .

O zaman malzeme listesi ile başlayalım mı ?

Hamuru için ;

500 gr un
300 gr oda sıcaklığında tereyağ
30 gr şeker
15 gr tuz
2 adet yumurta

Üstü için ;

susam

Unu tezgaha elemek ile işe başlamak gerekiyor . Daha sonra unun ortası havuz gibi açılarak hamur için gerekli diğer tüm malzemeler eklenir .Ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmek gerekiyor. Bir sır vereyim mi ?. Yukarıdaki tüm ölçülere sadık kalırsanız muhteşem bir simit hamuru elde ediyorsunuz :)
Hamur 15 dk dinlendikten sonra istediğiniz büyüklükte simitler yapmak kalıyor geriye . İşte bundan sonrası çok eğlenceli. Hazırladığımız simitleri önce soğuk suya sonrada susama buluyoruz ve doğruca yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz . Hepsi bu kadar işte . Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirdikten sonra ister sıcak ister soğuk afiyet ile yemek kalıyor geriye :)


Hiç yorum yok: