Bu Blogda Ara

1 Aralık 2014 Pazartesi

İçinde süpriz var çikolatası :)



 Her şey misafir öğrencimiz jeremy'e ülkesinden gelen kargo ile başladı . İçinden çıkan onlarca çikolata ve şekerlemelerden biri olan REESE'S isimli çikolatayı gören oğlum çıldırdı sanki :) Dakikalar içinde yenip çikolata bittiğinde ise yeniden nasıl alabiliriz diye plan yapan oğlum çareyi bana sormakta buldu :) Ne sorduğunu tahmin edebildiniz mi acaba ? ... Yapılan ufacık bir araştırmadan sonra harika bir tarif elde ettik.

Bizimkiler sevdiler , umarım sizde denersiniz .

işte tarifi :

yer fıstığı kreması : 

200 gr yer fıstığı
2 yemek kasığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı su

Yer fıstıklarını üzerine sıvı yağ gezdirdikten sonra fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra kızaran fıstıkları blender alıp üzerine pudra şekeri , tuz , yağ ekleyip güzelce incelene kadar çekiyoruz. Kıvamı için içine su ekleyebilirsiniz . Burada tercih tamamen size kalmış daha iri parçalı yada krema kıvamında olmasına göre blender ile çalışma yapılabilir :) Damak zevkinize göre su , pudra şekeri ve tuzu ayarlamak gene size kalmış :)

Reese's yapmak için ise : 

200 gr çikolata

çikolatayı benmari usulü eritiyoruz . istediğiniz boyutta bir cupcake kağıtlarının altını erimiş çikolata ile doldurup 2 dakika kadar çikolatanın donmasını bekliyoruz . Donmuş olan çikolatanın ortasına hazırlamış olduğumuz yer fıstığı kreması koyup üzerine tekrar çikolata ile kaplıyoruz. Çikolatanın donmasından sonra ev yapımı REESE'S hazır :)

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok: