Bu Blogda Ara

21 Ocak 2015 Çarşamba

Kolay Tiramisu




Söz konusu tiramisu olunca her türlü tarif itina ile denenir. Bu tarifi ilk evlendiğimiz yıllarda yani sene 1997 yılında SOFRA DERGİSİ  inde görmüş ve denemiştim .  Yıllar sonra bu tarifi defterlerimi karıştırırken yeniden bulmuş olmanın sevinci ile yeniden yapmak için kendimi mutfakta buldum :)

İşte tarif ...

Keki için  

5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması için 

1/2 lt süt
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 kutu labne peyniri
1 paket vanilya

Keki ıslatmak için 

2 su bardağı nescafeli süt

Arzu ederseniz kek yerine hazır pasta tabanı kullanabilirsiniz . Ama bana soracak olursanız keki kendiniz yaptığınızda hem daha sağlıklı hemde çok daha güzel oluyor . Kek için 5 adet yumurtayı şeker ile birlikte iyice çırpıyoruz . sonra kek için gerekli tüm malzemeleri karışım kabına vanilya , un ve kabartma tozu eklenir ve spatula ile karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Yağladığımız düz ve yuvarlak kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 45 dk pişiriyoruz .
Kekimiz fırında pişerken diğer tarafta kremayı hazırlamaya başlıyoruz. Krema için vanilya ve labne peyniri hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz . Muhallebi kıvamına gelmiş olan kremamızı ocaktan alıp mikser yardımı ile 5 dk kadar çırpıyoruz . Sonra labne peynirinin suyunu süzüp vanilya ile birlikte peyniri kremamıza katıp mikser yardımı ile 5 dakika daha karıştırıyoruz ve dinlenmesi için dolaba koyuyoruz .

Soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölüp 1 bardak nescafeli süt ile ıslatıyoruz . Araya soğumuş olan kremamızın yarısını döküp kekin diğer katını koyuyoruz. Keki kalan diğer nescafeli süt ile ıslatıp kekimizin üzerini krema ile kaplıyoruz .


 En son kremanın üzerini kakao ile kaplayıp en az 8 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis ediyoruz . Hepsi bu kadar :)

Afiyet olsun :)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

yok böle bi lezzet ..bence tiramisuların şampiyonu olacak bi tarif bu yaptım yedim tam puan.