Bu Blogda Ara

30 Ocak 2015 Cuma

Kırıntı Keki ... ( Vişneli ve böğürtlenli Crumble )



Yılardır yaptığımız ve artık geleneksel hale gelen site kızları aylık toplantı sırası benimdi bu hafta . Alınan ortak kara ile abur cubur partisi yapmaya karar verdik kızlarla . Bana hep abur cuburu hatırlatan bu kek partimize çok da uygun oldu :) Kızlar çok sevdiler ... Benimde severek yaptığım bu kekin tarifini sizlerle de paylaşmak istedim .

İşte tarif 

Hamur için ; 

175 gr un 
70 gr şeker
70 gr esmer şeker
1/2 çay kaşığı tuz 
125 gr soğuk  tereyağı 
Meyve için 

500 gr vişne 
500 gr böğürtlen 
50 gr toz şeker 
5 gr buğday nişastası 
10 gr limon suyu 

Hamur için gerekli tüm malzemeleri mutfak robotuna alıp kısa aralıklar ile karıştırıyoruz . Hamur kum gibi bir görüntüye sahip olacak .Hamuru isterseniz tart hamuru gibi hazırlayıp rolu halinde streç ile kapladıktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz . Dolapta sakladığınız hamuru rende ile kırıntı haline getirmek  ve böyle kullanmak mümkün .
Meyveleri bir kaba alıp şeker nişasta ve limon suyu ile karıştırıyoruz . Bu karışımı bir borcama alıp , ben orta büyüklükte borcam yuvarlak fırın kabı kullandım , önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dk pişiriyoruz. Pişen meyvelerin üzerine hazırlamış olduğumuz kırıntı hamurunu döküp kabımızı tekrar fırına koyuyoruz . Bu halde 15 dakika daha yada üzerindeki hamur kızarana kadar pişiriyoruz. pişen kekimizi ılık olarak servis ediyoruz. 

Yanında dondurma ile oldukça hafif ve lezzetti bir kek oluyor . 

Afiyet olsun  :)

2 yorum:

Huzurlu Mutfak dedi ki...

Şahane bir tarif, ellerinize sağlık 💕 💕

hayatin tonları dedi ki...

Umarım dener ve sizde benim gibi çok seversiniz bu tadı :)