Bu Blogda Ara

12 Ocak 2015 Pazartesi

Nefis bir Anne Keki :)



Canım anneciğimin bizlere hep yaptığı ve onun tarif defterinden aldığım bu tarif beni hiç yarı yolda bırakmadı şimdiye kadar. Oldukça lezzetli ve yapması çok kolay olan bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim . Umarım sizlerde benim kadar sever sık sık yaparak sevdiklerinizle paylaşırsınız bu lezzeti :)

işte tarifimiz : )

300 gr oda sıcaklığında tereyağı
300 gr toz şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
5 adet yumurta
380 gr un
1 paket kabartma tozu
6 çorba kaşığı süt (4 kaşık beyaz hamur için , 2 kaşık kakaolu hamur için kullanılacak)
20 gr kakao

Tereyağımızı bir kaba alıp mikser ile çırpmaya başlıyoruz . Tereyağı krema kıvamına geldiğinde şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz . Çırpma işlemi karışım krema kıvamı alana kadar devam ediyoruz. Sonra yumurtaları teker teker ekleyip , vanilyayı da karışıma katıyoruz. Sonra 4 çorba kaşığı sütü , unu ve kabartma tozunu karışıma ekleyip mikser ile iyice karıştırıyoruz. Bu karışımın  2/3 ünü yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküp , kalan hamura 2 kaşık süt ve kakaoyu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Kakaolu karışımı kek kalıbına ekleyip önceden ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişiriyoruz. Keki fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağının gitmesi için 5 dakika dinlendirip kalıptan çıkarıyoruz . Mutfaktaki kokuya dayanabilirseniz kekin soğumasını beklemeniz gerekiyor , sonra dilimleyerek servis ediyoruz .

Arzu ederseniz kekin içine kuru meyve parçaları , limon yada portakal kabuğu rendesi koyabilirsiniz , ekleyeceğiniz şeyler hayal gücünüze kalmış :)

Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok: