Bu Blogda Ara
29 Temmuz 2015 Çarşamba
Kekik Turşusu :)
Semt pazarını çok severim . Orada taze otlara rastlamak mümkün . Bu pazarda karşıma taze kekik çıktı :) Kekik benim için vazgeçilmez bir lezzet . Hem taze hemde kuru olarak oldukça fazla kullanıyorum . Bu hazırlayacağımız tarifi ister meze olarak ister et yemekleriniz yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz : ) Misafirlerinizi şaşırtmaya hazır mısınız ?
İşte tarifimiz :
3 bağ kekik
1 avuç limon tuzu
2 tatlı kaşığı tuz
1 baş sarımsak
zeytin yağı
Kekikleri saplarından ayıklayıp , kekik yapraklarını güzelce yıkıyoruz. Temiz bir kavanoza aralara sarımsak tuz ve limon tuzu serperek kekik yapraklarını diziyoruz. En son kavanozu zeytinyağı ile dolduruyoruz. İşte bu kadar . Kavanozun ağzını kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde bir hafta bekletiyoruz. Bir hafta sonunda kekik turşumuz servise hazır .
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder