Bu Blogda Ara

29 Temmuz 2015 Çarşamba

Kekik Turşusu :)



Semt pazarını çok severim . Orada taze otlara rastlamak  mümkün . Bu pazarda karşıma taze kekik çıktı :) Kekik benim için vazgeçilmez bir lezzet . Hem taze hemde kuru olarak oldukça fazla kullanıyorum . Bu hazırlayacağımız tarifi ister meze olarak ister et yemekleriniz yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz : ) Misafirlerinizi şaşırtmaya hazır mısınız ?

İşte tarifimiz :

3 bağ kekik
1 avuç limon tuzu
2 tatlı kaşığı tuz
1 baş sarımsak
zeytin yağı

Kekikleri saplarından ayıklayıp , kekik yapraklarını güzelce yıkıyoruz. Temiz bir kavanoza aralara sarımsak tuz ve  limon tuzu serperek kekik yapraklarını  diziyoruz. En son kavanozu zeytinyağı ile dolduruyoruz. İşte bu kadar . Kavanozun ağzını kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde bir  hafta bekletiyoruz. Bir hafta sonunda kekik turşumuz servise hazır .

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: