Bu Blogda Ara

30 Ağustos 2015 Pazar

Kapya biber sosu :)





İster kahvaltıda ister ızgaraların yanında sos olarak kullanabileceğiniz bir tarif :) Ağızda bıraktığı tat tarif edilemez . Kırmızı kapya biber pazarlarda yerini almışken bolca yapıp kavanozlarda saklamak mümkün :) . Hem böylece ihtiyaç oldukça kullanmak için hazırda soslarınız olur : ) Bende pazara gitmişken bolca alıp kavanoz kavanoz yaptım :)

İşte tarifimiz :)

3 kilo kapya biber
1.5 kilo domates
1 baş sarımsak
600 gr acı biber
3 yemek kaşığı kaya tuzu
2 su bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı sirke

Kırmızı kapya biberleri közlemek ile işe başlıyoruz. Közlediğimiz biberlerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıklıyoruz. Temizlediğimiz biberleri küçük küçük doğruyoruz. Diğer tarafta yağı ve sarımsağı iyice kavurup bir kaç parçaya böldüğümüz acı biberleri de tencereye koyuyoruz . Yıkadığımız ve dörde böldüğümüz domatesleri de tencereye koyup kapağı kapalı bir şekilde 10-15 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen sebzeleri blander yardımı ile püre haline getirip tencerenin içine tuz , sirke ve kapya biberleri ekleyip karışım kıvam alana kadar kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika kadar pişiriyoruz.


Sıcak olan sosu istediğiniz büyüklükteki kavanozlara dolduruyoruz. Kapaklarını kapattığımız kavanozları ters çevirip temiz bir havlu kağıt üzerinde bir gece bekletiyoruz. Tıpkı konserve yapar gibi :)

Veee soslarımız hazır :)


Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: