Bu Blogda Ara

20 Şubat 2016 Cumartesi

Fransız Tostu :)


 Hafta sonu sofralarına değişik bir tat  katmak isterseniz bu tarifi denemenizi tavsiye ederim . İstediğiniz malzemeyi kullanarak ve zevkinize göre yapabileceğiniz bu tarif sevenleriniz için pazar sofranızı şenlendirecek . Üstelikte yumurta yemekte problem çıkartan çocuklarınıza da yumurtayı kolaylıkla yedirmenizi sağlayacak :)

İşte Tarifimiz :

Tost ekmeği
krem peynir
labne peyniri
Çikolata kreması
Fıstık ezmesi kreması
Fındık kreması
çilek
muz
reçel

üzeri için :

2 yumurta
3 kaşık süt

Tostu kaplamak için :

1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Kızartmak için :

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytin yağı

Bakmayın listenin fazla olduğuna , yapması çok keyifli , yemesi çok lezzetli bir tarif bu :)


İşe tost ekmeklerinin kenarlarını temizleyerek başlıyoruz. Kenarları temizlenmiş tost ekmeklerini merdane yardımı ile güzelce inceltiyoruz. Veeee şimdi eğlence vakti ... İncelttiğimiz ekmelerin üzerine krem peynir , labne peyniri ,çikolata kreması yada listedeki malzemelerden hangisini istiyor iseniz sürün , üzerine meyve ya ya reçel koyup güzelce rulo haline getiriyoruz.


Yumurta ve sütü güzelce çırpıyoruz ( buradaki yumurta ölçüsü 8 adet tost ekmeği içindir ). Rulo yaptığımız ekmekleri yumurtalı karışıma bulayıp tavada erittiğimiz yağda her yeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen ruloları sıcak sıcak şekerli tarçın karışımına bulayıp , sıcak olarak servis ediyoruz .


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: