Bu Blogda Ara

2 Nisan 2016 Cumartesi

Churros :)



 İlk defa bir alış veriş merkezinde rastladığım ve tatma imkanı bulduğum bu tatlı aslında ispanyol mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri . Oğlum ve eşimin ısrarlarına dayanamayarak denediğim bu tarifi sizlerle de paylaşmak istedim .

İşte Tarifimiz :

Hamur için

125 gr tereyağı
250 gr su
250 gr un
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için sıvı yağ

Servis için

1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
erimiş çikolata

Suyu ve tereyağı bir kapa alıp kaynatıyoruz , Unu kaynamakta olan karışımın içine azar azar ilave edip karışımın hamur kıvamına gelmesini sağlıyoruz . Ocaktan aldığımız karışımı soğutmak için ara ara karıştırıyoruz . Soğuyan karışıma yumurtaları da ilave edip hamuru tamamlıyoruz :)

Yumuşak kıvamdaki hamuru krema torbasına doldurup ucuna klasik churos için tırtıklı duyumuzu takıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz ve dolaba girebilecek büyüklükteki tepsiye istediğimiz uzunlukta hamurlar sıkıp , tepsiyi soğuması için buzdolabının derin dondurucusuna  kaldırıyoruz. Dolapta churroslarımız 30 dakika kadar donacaklar :)


Sürenin sonunda kızdırdığımız sıvı yağda her tarafları kızarana kadar pişiriyoruz. Amannn dikkat yağ sıcak olduğu için churrosları kızartırken yağ sıçramalarına karşı dikkatli olmak lazım :)


Kızaran tatlılarımızı havlu kağıt üzerinde dinlenmeye alıyoruz. İster erimiş çikolata ile ister şeker ve tarçın karışımına bulayarak sıcak sıcak servis ediyoruz.


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: