Bu Blogda Ara

14 Nisan 2016 Perşembe

Magnolia Puding ( Manolya tatlısı ) :)



Evde bol bol süt olunca yoğurt ve kefir den kalan sütlerle ne yapmalıyım diye düşünmeye başlamıştım . Tam da bu sırada gözüme meyve tabağındaki muz ve tezgah üzerinde ki bisküvi gözüme çarptı . Ne zamandır yapmak istediğim ve fırsat bulamadığım Manolya tatlısını yapmanın tam zamanı diye düşünüp girdim mutfağa :)

İşte Tarifimiz   :)

800 ml süt
200 gr şeker
30 gr un
30 gr nişasta
2 tane yumurta sarısı
400 gr krema
1 paket vanilya
2 tane muz
1 paket burçak bisküvi

Öncelikle burçak bisküviyi blendardan geçirip un haline getiriyoruz. Diğer taraftan  sütü , şekeri ,yumurtayı , unu ve nişastayı tencereye alıp alıp kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. En son karışıma vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz. Tencereye kremayı da ekleyip çırpma teli yardımı ile karıştırıyoruz .

İster muz ile ya da dilediğiniz bir meyve ile ki bence bu tatlıya muz ve çilek çok yakışıyor ; tatlımızı birleştirmeye başlıyoruz. :)

servis etmek istediğimiz kapların tabanlarına ufaladığımız bisküviyi koyuyoruz , bisküvilerin üzerine dilimlenen meyvelerden bir kat kapıp en üste hazırladığımız kremadan bir kat yapıyoruz. Sonra kapların tamamı dolup , elimizdeki malzemelerin hepsi bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. en üste ufaladığımız bisküviden koyup tatlımızı tamamlıyoruz.
Dolapta dinlendirdiğimiz tatlıları sevdiklerinizle tüketiyoruz :)
Oldukça lezzetli ve hafif olan bu tatlıyı sevdikleriniz ile paylaşmanız dileği ile ...


Afiyet olsun :)

1 yorum:

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Hazır çilek mevsimdeyken bolca yapıp yemeli :) Elinize sağlık, sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/