Bu Blogda Ara

5 Haziran 2016 Pazar

Yöresel bir lezzet Yalancı Sarma ( Sarma Aşı ) :)







 Çocukluğumdan kalma ve benim için çok kıymetli bir tarif bu aslında . Rahmetli anne anneciğimin nurlu ellerinden yemeğe alıştığımız , bugünlerde biricik anneciğimin elinden yediğimiz muhteşem ve farklı bir lezzet :)

İşte Tarifimiz :

2 orta boy soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pilavlık bulgur
yarım demet taze nane
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
yarım su bardağı rendelenmiş peynir
4 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
tuz
karabiber
3 su bardağı sıcak su
salamura ya da taze yaprak

Soğanları küp küp yemeklik şekilde doğrayıp tencere koyduğumuz yağ ile birlikte kavuruyoruz. ardından haşhaş ezmesini ekleyip bir iki dakika da soğanlarla birlikte haşhaş ezmesini kavuruyoruz. Tencereye 3 su bardağı ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Tencere içindeki su kaynayınca bulguru ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ocağı tam bu sırada kısık ateşe almanızı öneririm :) Artık bulgur suyu çene kadar tencerenin kapağını hiç açmadan yaklaşık 20 dakika kadar pişiriyoruz. Eğer bulgur pişmez ise biraz daha sıcak su ekleyerek bulgurun pilav kıvamında pişmesini sağlamak gerekli. Pişen pilavımız içene tuz , karabiber , dövülmüş cevizi ve peyniri de ekleyip bir iki defa karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp pilavı demlenmeye bırakıyoruz. Bu işlem de yaklaşık 10 dakika kadar sürecektir. En son servis etmeden önce çok ince kıyılmış naneyi katıp karıştırıyoruz :)
Çocukluğumda bu pilav kocaman servis tabağının ortasına yaprak konularak , yaprağında çevresi pilav ile doldurularak servis edilirdi , Sofrada herkes kendi sarmasını kendi sarar yada sarmadan yaprak ile afiyet ile yerdik. Kocaman ailelerin kocaman gülüşleri içinde harika akşam yemeklerimizi süslerdi :)
Sevdikleriniz ile paylaştığınız bu lezzet sizlerin de yüzünde kocaman gülücükler bıraksın :)


Afiyet Olsun






Hiç yorum yok: