Bu Blogda Ara

11 Eylül 2016 Pazar

Laz Böreği :)





Bu bayram evde farklı bir tatlı isteği geldi aile üyelerinden :) Her sene yaptığımız sütlü kadayıf tatlısının yanında ek olarak tabi ki :)

Umarım sizlerde yapar ve sevdikleriniz ile paylaşırsınız bu tatlıyı . Hayırlı bayramlar dilerim şimdiden :)

işte tarifimiz :)

250 gr tereyağı
44 adet büyük baklavalık yufka

Muhallebisi  için  :

1250 ml süt
1+1/4 su bardağı şeker
60 gr  nişasta
90 gr pirinç unu
75 gr mısır unu
4 yumurta sarısı
5-6 adet kakule tohumu havanda ezilmiş
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı karabiber

şerbet için :

1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyu
1 yemek kaşığı gül suyu


İşe önce tatlının şerbetini hazırlayarak başlamakta fayda var . Çünkü biz tatlımızı hazırlarken şerbetimizin soğuması lazım .

Baklava yufkası ile çalışırken yufkaların kurumaması için mutlaka üzerini kapatmalıyız. Tatlıyı yapacağımız tepsiyi güzelce yağlayıp 22 tane baklava yufkasını aralarını erittiğimiz tereyağı ile güzelce yağlayıp üst üste diziyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyoruz.

Biz diğer tarafta tatlımız arasına koyacağımız muhallebiyi yapmaya başlıyoruz. Bunun için gerekli olan tüm malzemeleri tencereye alıp orta harlı ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi durdukça katılaşacağı için fırından çıkardığımız tatlının üzerine döküp , düzgünce yayıyoruz . Veee başlıyoruz kalan baklava yufkalarını üst üste dizmeye . Tabi aralarına tereyağı sürmeyi unutmuyoruz. :)

Tüm yufkalar bittiğine tatlının en üstünü güzelce tereyağı ile yağlamayı unutmayın  :) Tatlı fırına girmeden servis etmek isteğiniz boyutta dilimlemek gerekiyor. 180 derecelik fırında tatlı 20 dakika üzeri nar gibi kızarana kadar pişecek :)


Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti döküp ,  tatlının şerbeti çekmesini bekliyoruz . Tatlı soğuduğunda sevdiklerimize servis ediyoruz.


Afiyet olsun :)

2 yorum:

Emre Yıldırım Kişisel Blog dedi ki...

Sİtenizi takip aldım bayramınız da mübarek olsun :) :)

hayatin tonları dedi ki...

Sizde iyi bayramlar dilerim Emre Bey . Umarım tarifler sizinde hoşunuza gider ve sevdiklerinizi ile paylaşırsınız :)