Bu Blogda Ara

3 Şubat 2017 Cuma

Doruk Beyin Doğum Günü Kurabiyesi ( Kaplumbağa Kurabiyesi )


Ankara'da havalar malum kar buz . Eşim de bu havalardan nasibini alıp ayağını kırınca bana da zorunlu izin yolları göründü :) Bir hafta evde izin yaparken komşum Ayşin'in oğlu Doruk için doğum günü partisi vardı . Çocukların hoşuna gideceğini düşündüğüm için kaplumbağa şekilli kurabiye yaptım :)

Ayşin'in söylediğine göre çocuklar çok sevmiş . Küçük çocukların eğlenerek tüketeceği sağlık kurabiye arasanız eğer bu tarifi denemenizi öneririm . Şekil verirken biraz uğraşmak dışında bir zorluğu yok aslında :)


İşte Tarifimiz :

250 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı süt

gözler için :

damla çikolata

süt , kakao ve Un hariç tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıyoruz. Unu kontrollü olarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar eklemekte fayda var. Un miktarı yumurtanın büyüklüğüne göre değişebilir. Normalde orta boy bir yumurta ile 4 su bardağı un yeterli olmuştu ben yaparken . Elde ettiğimiz hamurun 3/1 ini ayırıp , kalan hamura kakao ve süt ekliyoruz. Hamur gene kulak memesi yumuşaklığında olacak . İşimiz bittiğinde elimizde kakaolu ve sade olmak üzere 2 çeşit hamur olacak :)
Kakaolu hamur ile kaplumbağanın sırt kısmını , sade hamur ile de baş ve ayaklarını yapacağız. Baş kısmına koyduğumuz sade hamura damla çikolata ile 2 tane de göz yaptık mı işimiz tamamdır.:)





 Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız kurabiyeleri dizip 30 dakika kadar dolapta pişirmeden önce dinlendiriyoruz. Eğer bunu yapmaz isek kurabiyeler pişerken yayılır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.




 Fırından çıkan kurabiyeler soğumadan tepsiden çıkarmayın , kurabiyeler soğudukça sertleşecektir.

Çocukların eğlenerek yiyeceği bu kurabiyeyi çocuklarınız ile birlikte mutfakta eğlenerek yapabilirsiniz :)

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok: