Bu Blogda Ara

24 Ocak 2018 Çarşamba

Yanık cheesecake ( San Sabestian da diyorlar ) :)




 Bu günlerde sıklıkla duyduğum ve konu cheesecake olunca merak ettiğim bir tarifti bu .Hafta sonu boş vaktim olunca malzemeleri de elde etmek kolay olunca yapmaktan başka bir seçenek kalmadı benim için :) Gerçi konu mutfak ve yeni bir şey denemek olunca ben çok heyecan duyup hemen soluğu tezgah başında alıyorum genelde .

Son günlerin çok moda bir tarifi bu . Yapması da bir o kadar kolay . E hadi ne duruyoruz ;

İşte Tarifimiz :

900 gr krem peynir
400 ml krema
375 gr pudra şekeri
1 çimdik tuz
30 gr un
5 çok büyük yumurta ( x large olanlardan :) )

Krem peynir ve pudra şekerini mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz. Yavaş yavaş kremayı ekleyip orta hızda çırpmaya devam ediyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip karışıma iyice yediriyoruz. En son un ve tuzu karışıma ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırıyoruz.

Kelepçeli kalıbı iyice yağlayıp , içine yağlı kağıt ile kaplıyoruz. Yağlı kağıdı da kalıp gibi yağlamayı ihmal etmeyin lütfen :)

Hazırladığımız karışımı yağlı kağıt içine boşaltıp , önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz  . Eğer fırın çok güçlü ise ve cheesecake üzeri hızlı kızardı ise dereceyi düşürebilirsiniz. Birkaç denemeden sonra emin olun uzmanlık kazanacaksınız pişirmede :)

Pişen cheesecake in üzeri tıpkı kazandibi gibi yanmış olacak :)

Keki fırından çıkarıp oda sıcaklığında 45 dakika kadar dinlendiriyoruz. Dinlenen keki kalıptan çıkarıp dolapta muhafaza edebilirsiniz .

Afiyet Olsun :)





Hiç yorum yok: